Normativa de visites a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa

  • Un/a acompanyant per pacient durant l’horari de visites.
Es recomana que la persona acompanyant sigui sempre la mateixa. Si no pot ser, es limita a un màxim de 3 acompanyants diferents durant l’ingrés, que es podran intercanviar entre ells durant l’horari de visita.
A les plantes d’hospitalització generals i semiintensius, podrà accedir un menor acompanyat per un adult que serà el que compti com acompanyant.
  • Absteniu-vos de venir a l’hospital les persones amb signes i símptomes d’infecció respiratòria o en cas de sospita de contacte amb malalt de Covid-19.
  • Cal dur obligatòriament mascareta quirúrgica o FFP2 durant la seva estada al centre i fer higiene de mans a l’arribar a l’hospital i al sortir-ne.
  • Durant la visita heu de romandre a l’habitació del pacient, amb la mascareta sempre posada, respectant la distància de seguretat, i evitar transitar per les sales comunes i passadissos, i visitar altres pacients.

Horari:
  • Plantes d’hospitalització i Semiintensius: de 9.00 a 21.00 h
  • UCI de 13.30 21.00h
  • Salut Mental: de 18 a 20 h (de dilluns a divendres) i de 10 a 13 h i de 16 a 20 h (caps de setmana i festius)
  • Sala de parts i maternitat: 1 acompanyant 24h (només pares/mares)
  • Pediatria (Hospitalització i Unitat Observació Urgències): 1 acompanyant les 24h. Els/les tutors/es i pares es podran intercanviar.
  • Urgències: Es permet l'entrada d'un acompanyant.
A l’arribada del pacient a l’hospital a Urgències, des d’Admissions demanaran al pacient si desitja designar un acompanyant i se li facilitarà una Targeta d’Acompanyant. Els pacients podran designar dos acompanyants més que es podran intercanviar durant la seva estada amb l’acompanyant principal.

Dins del Servei d’Urgències, podrà haver un acompanyant per pacient.

Una vegada el pacient ingressi a planta, automàticament s’enviarà un SMS informatiu a l’acompanyant informant de la ubicació i l’horari de visites de les plantes d’hospitalització.


Resta de casos
  • UCSI
Els pacients que ingressin per una intervenció quirúrgica a la UCSI podran estar amb un acompanyant fins que siguin traslladats al Bloc Quirúrgic. Quan la intervenció hagi finalitzat i l’acompanyant hagi estat informat, podrà tornar al centre i romandre amb el pacient fins el moment de l’alta. No es permetrà fer cap canvi d’acompanyant.
  • Intervenció quirúrgica programada amb ingrés
Els pacients que ingressin per una intervenció quirúrgica programada podran pujar acompanyats d’un familiar el dia de l’ingrés fins a l’habitació i posteriorment marxaran del centre. El dia de la intervenció, quan el pacient estigui a la planta d’hospitalització una vegada realitzada la intervenció quirúrgica, es permetrà l’entrada d’un acompanyant durant l’horari de visites. Si és fora de l’horari de visites, es permetrà la visita d’un familiar / acompanyant durant 15 minuts.
  • Ingrés programat no quirúrgic
Els pacients que vinguin per un ingrés programat no quirúrgic podran pujar acompanyats d’un acompanyant el dia de l’ingrés fins a l’habitació i romandre amb el pacient durant l’horari de visites.
  • UCI i SEMI
El primer dia d’ingrés a la UCI / SEMI es permetrà la visita d’un familiar / acompanyant durant 15 minuts (independentment que no sigui l’horari de visita: 13:30h a 21h).
  • Sala de Parts
Les pacients que vinguin a Sala de Parts poden pujar acompanyades per un acompanyant.

Les pacients que vinguin per realització de monitors o visites de ginecologia podran accedir amb un acompanyant.
  • Situacions especials
Es tractaran de forma particular amb el responsable de planta.

Pacients fràgils amb síndrome confusional: 1 acompanyant que podrà romandre amb el pacient fora de l’horari de visites i limitarà al màxim les seves sortides del centre. En cas de necessitat, es permetrà fer canvi d’acompanyant. Els responsables de cada planta valoraran aquests casos i facilitaran una targeta blanca per l’acreditació de l’acompanyant.

Control d’accés: el personal de seguretat registrarà l’entrada i la sortida de l’acompanyant que vingui a visitar al pacient.

Descarregar la Normativa de visites