Campanya de vacunació - Aquesta tardor protegeix-te el doble

Per demanar cita i vacunar-te contra la grip, cal fer-ho a La Meva Salut, citasalut.gencat.cat o al teu centre d'atenció primària (CAP).

Enguany, la campanya de la grip i de la dosi de record de la vacuna contra la COVID-19 es desenvolupen alhora amb l’objectiu de disminuir al màxim la incidència dels virus en els grups de risc. Ambdues vacunes eviten notablement que les persones que se n'infectin desenvolupin de manera greu la malaltia, reduint hospitalitzacions i ingressos a l'UCI. Per aquesta raó, és molt important que els següents col·lectius es vacunin contra la grip i amb la dosi de record de la vacuna contra la COVID-19:

  • Persones de 60 anys o més.
  • Persones que pateixen alguna malaltia crònica, com ara malalties cròniques cardiovasculars, malalties cròniques neurològiques, malalties cròniques respiratòries (incloent-hi displàsia bronco-pulmonar, fibrosi quística i asma), diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.
  • Dones embarassades.
  • Personal d'un centre sanitari o sociosanitari, que realitzi cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o que treballi a farmàcies o a institucions d’atenció geriàtrica.
    Convivents d'una persona amb una condició de salut considerada de risc.
    Infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).

És igualment molt recomanat la vacunació contra la grip en:
  • Persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament.
  • Personal docent, forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergències, etc.
Per demanar cita i vacunar-te contra la grip, cal fer-ho a La Meva Salut, citasalut.gencat.cat o al teu centre d'atenció primària (CAP).