La XXIX edició del Premi d’Infermeria MútuaTerrassa se celebrarà el dimecres, 15 de maig, sota el lema “Cures, Universals, Innovació, Dedicació, Evidència, Model - CUIDEM-.

El certamen se celebra anualment per commemorar el "Dia Internacional de la Infermeria" -el proper 12 de maig- i té per objectiu donar visibilitat als avenços de les cures infermeres des dels diferents àmbits assistencials dins la pròpia organització i potenciar la recerca infermera. Es durà a terme a l’Edifici Docent i també es podrà seguir en streaming a través de Teams mitjançant l’enllaç següent: https://tuit.cat/t9kgP

CARTA DE PRESENTACIÓ

CUIDEM!

Cuidar és una activitat indispensable per a la supervivència.
Des que la humanitat existeix, cuidar ha constituït una funció primordial per a promoure i desenvolupar totes aquelles activitats que fan viure a les persones. A través del temps, cuidar s’ha convertit en la funció quasi exclusiva de la professió infermera.

En els últims anys les infermeres i infermers hem anat definint practiques i models assistencials en els quals cada cop més la persona ocupa el centre de l’atenció assistencial. En aquest model d’atenció és la propia persona la que pren les decisions sobre com vol ser cuidada, governant així tots els aspectes de la seva vida, inclosos els períodes de malaltia, fragilitat, dependència i final de vida.

Cada cop més, queda de manifest la importància que té la manera com cuidem, que engloba conceptes com la forma de comunicar i sobretot de com fem partícip a la persona en el procés de la seva atenció. Per a aconseguir això es fa imprescindible conèixer -a través de diferents eines la persona que cuidem, i tenir en compte totes les seves necessitats, preferències i expectatives davant els diferents moments vitals en què es vagi trobant.

Aquest és el 29è any que celebrem el Premi d’Infermeria a la nostra organització, en el que un cop més les infermeres, infermers i d’altres professionals compartirem coneixement, expertesa i bones pràctiques en l’atenció a les persones i en l’art de cuidar.

Esperem que gaudiu d’aquesta excepcional jornada, us hi esperem!

Ingrid Durán Bengochea
Directora de Gestió Assistencial de Fundació Vallparadís