La UCI de l’HUMT participa com a experts en XLVII Congrés de la SEEIUC i el LVII Congrés de la SEMICYUC

Un equip de professionals d’infermeria i medicina van assistir al XLVII Congrés Nacional d’Infermeria Intensiva i Unitats Coronàries de la SEEIUC i al LVII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva (SEMICYUC) que van tenir lloc conjuntament a la ciutat de Sevilla, els dies 12, 13, 14 i 15 de juny.

El lema dels congressos és lideratge en un temps nou, amb el que ambdues societats han volgut plasmar els nous reptes i compromisos que han afrontat els professionals de les Unitats de Cures Intensives i unitats coronaries, per adaptar-se a les noves realitats, esdevingudes per als especialistes en el pacient critico durant la pandèmia del SARS-CoV-2.

En aquest marc, el Dr. Josep Trenado, Cap del servei de Medicina Intensiva, la Dra. Mª del Mar Fernández i el Dr. Francisco Javier González de Molina, ambdós metges adjunts del mateix servei, van intervenir com a experts en el LVII Congrés Nacional de la SEMICYUC amb les ponències:

  • Weaning, que va anar a càrrec de la Dra. Fernández, com a Coordinadora Grupo de Trabajo Respiratorio Catalán de la SOCMIC, dins de la taula Noves estratègies de Ventilació Mecànica
  • Perfil de la disfunció renal en el pacient COVID-19, va anar a càrrec del Dr. González de Molina, coma ExCoordinador Nacional de Grupo de Trabajo en Nefrocríticos de la SEMICYUC, dins de la taula Disfunció Renal en l’era Covid-19
Així també la Dra. Fernández va intervenir com a moderadora a la sessió de pòsters orals sobre ventilació mecànica, a la sessió de comunicacions orals sobre Respiratori/SDRA / VM i a la sessió SDRA / Lesió Aguda Pulmonar.
Per part del Dr. Francisco Javier González de Molina va participar com a moderador a les sessions de Pòsters orals sobre Nefrologia/ Depuració Extrarrenal.
El Dr. Josep Trenado va intervenir com a ponent en un important l’estudi multicèntric:
  • FARMACOLOGÍA EN LA INTUBACIÓN DEL PACIENTE EN UCI. ESTUDIO MULTICÉNTRICO NACIONAL DE INTUBACIÓN EN EL PACIENTE CRÍTICO (INTUPROS).
Autors: Trenado Álvarez J; Urendes Cáceres ML; Rodríguez Higueras MI; Gordillo Escobar E; Sagredo Meneses V; Onieva Calero F i López Martin C
I com a coautor a les comunicacions:
  • COMPARATIVA DE LAS INTUBACIONES EN COVID-19 FRENTE A NO COVID-19. ESTUDIO NACIONAL PROSPECTIVO DE INTUBACIÓN EN EL PACIENTE CRÍTICO (INTUPROS).
  • ESTUDIO NACIONAL PROSPECTIVO SOBRE COMPLICACIONES EN LA INTUBACIÓN DEL PACIENTE CRÍTICO. GRUPO DE ESTUDIO INTUPROS (INTUBACIÓN PROSPECTIVA EN UCIS DE ESPAÑA).
  • FACTORES DE RIESGO PARA LAS COMPLICACIONES MAYORES OCURRIDAS DURANTE INTUBACIÓN DEL PACIENTE CRÍTICO. GRUPO DE ESTUDIO INTUPROS (INTUBACIÓN PROSPECTIVA EN UCIS DE ESPAÑA).
  • ENCUESTA NACIONAL SOBRE LA IMPLANTACIÓN DE SISTEMAS PARA LA PREVENCIÓN DE ERRORES DE MEDICACIÓN (PREVEMED) EN LAS UCI DE ADULTOS, PEDIÁTRICAS Y
  • FACTORES DE RIESGO PARA NO INTUBACIÓN AL PRIMER INTENTO EN PACIENTES CRÍTICOS. ESTUDIO NACIONAL PROSPECTIVO DE INTUBACIÓN EN EL PACIENTE CRÍTICO (INTUPROS).
A la sessió de Pòsters Orals, La Dra. Elisabeth Navas, metge adjunta del servei, va participar com a coautora al pòster:
  • USO DE NUTRICIÓN ENTERAL, COMPLICACIONES ASOCIADAS Y FACTORES ASOCIADOS A LA NECESIDAD DE NUTRICIÓN PARENTERAL.

Un equip d’infermeria de l’UCI va intervenir en el XLVII Congrés de la SEEIUC amb la presentació de 3 comunicacions:
  • INTERPRETACIÓN DE LAS PRESIONES DEL CIRCUITO DE DEPURACIÓN EXTRACORPÓREA RENAL DEL PERSONAL SANITARIO DE UNA UNIDAD DE CUIDADOS INTENSIVOS
Autors: Josefa Valls-Matarín; R. Pérez Jiménez; R. Jané Navarro; FJ González de Molina
  • PERCEPCIÓN DE LA CULTURA DE SEGURIDAD DEL PACIENTE EN UN ÁREA DE CRÍTICOS
Autores: Josefa Valls Matarín; RM. Peradejordi
  • LESIONES RELACIONADAS CON LA DEPENDENCIA EN EL PACIENTE CRÍTICO PRONADO. ESTUDIO DE INCIDENCIA
Autores: Josefa Valls Matarín; R. Peradejordi Torres; M. del Cotillo Fuente