El Dr. Trenado explica a Cugat.cat la conveniència de vacunar-se per evitar formes greus de la malaltia


Cugat.cat ha recorregut aquesta setmana al Cap del Servei de Medicina Intensiva de l'HUMT, Dr. Josep Trenado, per conèixer de primera mà la tipologia de malalts Covid que actualment hi ha a la UCI del centre.
Certament son poquets els que s'hi estan tractant actualment (a data 18 de novembre únicament quatre) i el doctor va explicar que des de l'estiu -quan totes les franges d'edat ja es podien vacunar- al voltant del 80% de les persones que han estat ingressades a la UCI no tenien la pauta completa de vacunació i que aquesta dada demostra que la vacuna protegeix.
En aquest sentit, també va manifestar que el 20% restant dels ingressats a la UCI són persones vacunades però que o bé pateixen alguna malaltia de base, o bé són persones molt grans. Així doncs, el Dr. Trenado va concloure que "a les unitats de cures intensives, on ingressen els malalts amb major gravetat, la vacunació evita les formes greus de malaltia. La vacuna protegeix".

Llegir la noticia sencera:
https://www.cugat.cat/noticies/societat/156240/el-80per_cent-dels-ingressats-a-l_uci-de-la-mutua-de-terrassa-des-de-l_estiu-no-estaven-vacunats