La Unitat de Cures Intensives participa al 32è congrés de l'ESICM

La setmana passada va tenir lloc a Berlin el 32 congrés anual de la societat Europea de Medicina de Cures intensives en el que va participar la unitat de Cures Intensives del nostre centre. Aquest event va aplegar al voltant de 6.000 metges especialistes en cures intensives, anestesistes, metges residents i professionals d’infermeria procedents de tot el món.

En la sessió d’avaluació, macro- i micro-nutrients el Dr. González de Molina, metge adjunt de la UCI de l’HUMT va presentar l’estudi multicèntric: “Augmented Renal Clearance and Drugs Dosage. An Epidemiological Multicentre Study”. Els autors de dit estudi són: M. Tomasa-Irriguible (Badalona), J. Sabater, (L'Hospitalet de Llobregat), M. Pérez, (Barcelona), P. Ortiz, (Girona), M. Torrens, (Barcelona), A. Navas, (Sabadell), Y. Díaz, (Barcelona), C. Rovira, (Reus), I. Oliva, (Tarragona), M. Ibarz, (Barcelona), J. Xirgu, (Granollers), R. M. Catalán, (Vic), S. Cano, (Manresa), A. Olmo, (Sant Cugat del Vallès), M. Rodríguez, (Sant Joan Despí), E. Vendrell, (Mataró), J. González De Molina (Terrassa), M. Miralbés, (Lleida), P. Marcos, (Badalona)

Amb aquesta ponència els autors van estudiar la relació entre un augment de depuració renal i les dosis de medicació, com la causa que pot conduir al fracàs terapèutic en pacients crítics, ja que una dosis inadequada d’antibiòtics pot empitjorar el resultat de la sèpsia i pot augmentar la resistència.

Per una altra banda el Dr. Jorge Llabata, metge residents de la UCI va presentar a la sessió de
Cardiovascular assessment and support strategies el pòster Day case permanent pacing. Els autors d’aquest treball són: Jorge Llabata, Jessica Ruiz Izquierdo, Carla Palencia, Mº Luz Urendes, Ramon Algarte, Baltasar Sánchez González, Josep Trenado Alvarez, Fernando Jara, tots ells professionals de HUMT.

Amb aquest estudi els autors han demostrat com la implantació ambulatòria de marcapassos es un tractament segur.

Així també, la Dra. Jessica Ruiz, metge resident de la UCI, va presentar a la sessió Emergency medicine: Trauma, Burns and cadiac arrest el pòster: Implementation of an Early Warning System (EWS) for detection of patients at clinical risk of deterioration in a medical ward (pilot study). Els autors del treball són: Jessica Ruiz, Jorge Llabata, M. Luz Urendes, Carla Palencia, Baltasar Sánchez, Anna Bertrán, Gemma Muñoz i Josep Trenado, tots els professionals de la UCI i urgències de l’HUMT.
Aquest sistema “Early Warning System” EWS pot ser una eina molt útil per detectar pacients amb risc de deteriorament elevat.

Per últim l’equip d’infermeria de la UCI, representat per la Sra. Anna Parera va presenta la comunicació: Communication tools used with the intubated patient in the Intensive Care Units of Catalonia. Les autores de dita comunicació són: Núria Grané, Raquel Gonell, Coral Cobo i Anna Parera.