El servei de Malalties infeccioses coorganitza una Jornada sobre Infeccions en l’Atenció Sanitària (IRAS)

El passat 12 de maig va tenir lloc al CosmoCaixa la primera jornada formativa sobre infeccions relacionades amb l'atenció sanitària (IRAS), que va estar coordinada per la Dra. Esther Calbo, directora assistencial de l’àmbit mèdic de l’HUMT, Maria Luisa Pedro-Botet i Nieves Sopena, amb dues professionals del servei de Malalties Infeccioses de l’ de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

La jornada es va concebre com un espai per a millorar el coneixement dels professionals de la salut en la vigilància, la prevenció i el control d'aquestes infeccions. Quan es parlar d'IRAS els especialistes es refereixen a aquelles infeccions que el pacient pot contreure com a conseqüència de l'assistència o atenció rebuda en un centre assistencial, ja sigui un hospital, centre d'especialitats, centre de diàlisi, centre de mitjana o llarga estada, rehabilitació o un hospital de dia. També cal considerar que moltes d’aquestes infeccions són resistents als antibiòtics.
En aquest entorn la Dra. Esther Calbo va intervenir com a moderadora de les taules.
Per una altra banda, a la taula de Seguretat Ambiental, hi va participar el Sr. Juan Medina, cap d’instal·lacions i manteniment de MútuaTerrassa, amb la comunicació “El aire com a font d’infecció nosocomial”. En aquesta taula es va tractar la importància de la seguretat ambiental per al tractament de les infeccions relacionades amb l’atenció Sanitària.
I a la taula de Casos Clínics, la infermera de Control d’Infeccions, Maria López va presentar la comunicació “Brot nosocomial”.