La Dra. Lucia Boix guardonada amb el Premi Dr. Joan Costa i Roma

La Dra. Lucia Boix, metge adjunta de la Unitat de Malalties Infeccioses de l'HUMT, ha estat guardonada per la Junta Comarcal del Vallès Occidental del Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) amb el Premi Dr. Joan Costa i Roma 2021, dotat amb 3.000 euros.



La Dra. Boix s'ha endut el guardó com a millor publicació en revista científica per Improvement of Pneumococcal Pneumonia Diagnosis Using Quantitative real-time PCR Targeting lytA in Adult Patients: A Prospective Cohort Study. Es tracta d'un estudi observacional prospectiu en què es van incloure tots els adults amb pneumònia adquirida a la comunitat des del Servei d'Urgències de HUMT des del novembre del 2015 al maig del 2017. L'ús de les tècniques moleculars mitjançant determinació del gen lytA (rtPCR -lytA) va augmentar el diagnòstic de la pneumònia pneumoccòcica. La detecció de rtPCR-lytA a nasofaringe va ser el més prometedor entre els mètodes moleculars utilitzats per al diagnòstic de pneumònia pneumoccòcica. Aquest article es va publicar al juny de 2021 a la revista Clinical Microbiology and Infection, amb un factor d'impacte de 8.07.



L'acte d'entrega es va dur a terme ahir dijous a la sala d'actes de la Masia Freixa i va comptar amb l'assistència de la presidenta de la Junta Comarcal del Vallès Occidental, Montserrat Garcia, i el vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès.

La Dra. Boix va agrair en el moment de l'entrega del guardó al servei d'Urgències per la seva col·laboració dunta l'estudi i la dedicació i entrega contínua en la seva feina diària.



El premi vol recordar la figura del Dr. Joan Costa i Roma, metge sabadellenc especialista en Medicina Interna, que amb el seu treball i dedicació va esdevenir un referent de l'especialitat, implantant el nou model de gestió sanitària pública integrada de coordinació entre l'assistència primària, l'hospitalària i la sociosanitària. Es tracta d'un guardó per a treballs d'investigació en l'àmbit hospitalari que enguany ha arribat a la seva 9ena edició.