El servei de Malalties Infeccioses explica al Diari de Terrassa l‘estat del Covid-19 a la ciutat

La Dra. Esther Calbo, cap del servei de Malalties Infeccioses de l’HUMT, participa avui en el tema de portada del Diari de Terrassa “Sense mascareta des d’avui al transport públic”. Coincidint amb l’obligatorietat del seu ús en aquests mitjans, el diari va recórrer a l’experta per conèixer l’estat de la pandèmia a la ciutat i especialment a l’HUMT.

En aquest sentit, va explicar que -per aquest virus- únicament comptem amb un pacient ingressat a planta i cap a la UCI. I va precisar que “la situació és de baixa ocupació de llits i caiguda en picat en les darreres dues setmanes del nombre de nous diagnòstics i de pacients que requereixes ingrés a l’hospital”.

Paral·lelament, el reportatge també es fa ressò de l’estudi que la FAMT està duent a terme actualment sobre la incidència de la malaltia en aquest moment de la pandèmia així com l’afectació de la Covid en les activitats quotidianes dels pacients. Finalment, la Dra. Calbo també es va referir a la Covid persistent i va detallar que sembla que aquests casos haurien minvat amb les darreres variants del virus i, pel que fa al tractament, va explicar que “ja hi ha dades que demostren que els programes de rehabilitació neurocognitiva poden ser eficaços per millorar la cognició dels pacients amb covid persistent”.

Llegir la notícia sencera:

https://www.diarideterrassa.com/terrassa/2023/02/07/pandemia-terrassa/