TV3 es fa ressò de l’estudi de la Fundació Docència i Recerca sobre la incidència de la farmacogenètica en el TEA

La farmacogenètica incideix en el resultat clínic d’infants i adolescents amb TEA resistents al tractament farmacològic. Així ho ha constatat recentment un estudi de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa (FDRMT) publicat a la revista Pharmaceutics i finançat pel Departament de Salut mitjançant una beca PERIS. El treball confirma que al voltant del 90% dels pacients millora mitjançant la informació farmacogenètica, la qual permet personalitzar el tractament amb psicofàrmacs.

Davant d’aquesta troballa, TV3 va mostrar interès envers el tema i es va desplaçar fins al laboratori de la FDRMT i la Unitat d’Hospitalització TEA de l’HUMT. Al laboratori van poder aprofundir en l’esmentada qüestió a través de la Dra. Mº Jesús Arranz, genetista i cap del laboratori de la FDRMT i a la Unitat TEA van poder parlar-ne amb la Dra. Amaia Hervás, cap del servei de Salut Mental Infanto-Juvenil de l’HUMT.

També hi van intervenir altres professionals de la unitat amb el propòsit d’evidenciar la tasca multidisciplinar que s’hi duu a terme. A més, la noticia també va comptar amb la participació dels pares d’un adolescent que a finals de l’any passat va estar ingressat a la unitat en qüestió, els quals van aportar el seu testimoni i van posar en valor la importància que la farmacogenètica ha tingut en el cas del seu fill en termes de millora i encert del tractament.

Veure la noticia sencera:
https://www.ccma.cat/324/resultats-sorprenents-en-estudiar-la-genetica-abans-de-prendre-un-psicofarmac/noticia/3171791/