La Fundació Docència i Recerca rep una beca Gilead a la recerca Biomèdica

L’ajuda es destinarà a l’estudi relacionat amb marcadors moleculars d’inflamació crònica i risc cardiovascular en persones que conviuen amb el VIH

El proper dimarts 22 de novembre, a l’Instituto de Salud Carlos III, tindrà lloc el lliurament de la VIII i IX edició de les Beques Gilead a la recerca Biomèdica, centrades en els estudis sobre VIH, Covid-19, Hepatitis Virals C i D, Infeccions Fúngiques invasores, Limfomes d’estirp B i Oncologia Mèdica.

En aquesta ocasió, el Dr. David Dalmau, cap de la unitat VIH/Sida i la investigadora Marina Martínez-Velasco, microbiòloga de la Fundació Docència i Recerca de MútuaTerrassa, han estat els guanyadors d’una d’aquestes beques, valorada en 50.000€, per a un projecte competitiu que forma part de la tesi doctoral de la doctorand Marina Martinez i que està co-dirigida pels Drs. David Dalmau i Marta Massanella (IrsiCaixa, Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona). Els projectes han estat avaluats per un panell d’avaluadors internacionals, es coordina i gestiona des de l’ISCIII, essent Gilead qui aporta el finançament. Les beques les lliuraran la ministra de Sanitat Carolina Darias, el director de l’Instituto de Salud Carlos III, Cristóbal Belda i la directora general de Gilead España, Maria Ríos. Aquest estudi analitza determinats marcadors moleculars d’inflamació crònica i la seva potencial correlació amb l’augment del risc cardiovascular dels pacients que conviuen amb el VIH.