El concert benèfic de la Fundació Docència i Recerca aconsegueix recaptar 21.000 euros per a la recerca en la Covid Persistent

Es va celebrar el passat 6 d’octubre a l’Auditori de St. Cugat i va aplegar prop de 500 espectadors

La Fundació Docència i Recerca de MútuaTerrassa ha aconseguit recaptar 21.000 euros per a la investigació de la Covid Persistent mitjançant la celebració del concert benèfic 'La recerca és vida', el qual va tenir lloc el passat dijous, 6 d’octubre, i va comptar amb l'actuació del Quartet Casals. L’escenari de l’Auditori de St. Cugat es va omplir amb prop de mig miler d’espectadors, els quals van poder gaudir d’un repertori cambrístic de Haydn i Brahms, els compositors al voltant dels quals van girar les peces que van donar forma al concert.

Abans de l'actuació, es va projectar un audiovisual protagonitzat per diversos professionals de l’entitat vinculats a la recerca, la diagnosi i el tractament de la Covid Persistent i acte seguit va intervenir la Sra. Begonya Pugés, representant del Col·lectiu d'afectades i afectats persistents per la COVID-19, la qual va contagiar-se de Covid-19 a principis del 2021 i encara en pateix les conseqüències. Per la seva banda, el president de MútuaTerrassa, Antoni Abad, va posar en valor el compromís de l’entitat amb la recerca i la investigació des de fa dècades. L'alcaldessa de St. Cugat, Mireia Ingla, va felicitar a la Fundació Docència i Recerca per la seva voluntat de conèixer més a fons aquesta patologia i, finalment, la llavors consellera d'acció exterior, Victòria Alsina, va posar en relleu la importància de la "col·laboració público-privada" per assolir aquestes fites.

Els beneficis aconseguits es destinaran íntegrament a la recerca per conèixer millor aspectes biològics, clínics i epidemiològics de la CP. Es tracta d’una patologia amb una prevalença molt elevada -afecta entre un 5 i un 20% de les persones que han patit la infecció- i els símptomes més habituals son fatiga, falta d’aire, dolor muscular i a les articulacions, alteracions neuro-cognitives, especialment de memòria així com del gust i l’olfacte, entre d’altres.

En aquest sentit, el compromís de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa és liderar estudis que permetin ajudar a millorar l’atenció, diagnòstic i acompanyament de les persones amb Covid i CP. Detectar persones amb simptomatologia de CP, avaluar les seves necessitats mèdiques, crear proves diagnòstiques que facilitin la seva identificació, cercar marcadors que permetin avaluar el seguiment, identificar factors de risc associats a la CP i valorar l’opció terapèutica més escaient per cada pacient són els propòsits que perseguirà l’esmentada recerca.

Es tracta de la primera vegada que el Quartet Casals, considerat un dels millors quartets de corda d’arreu del món, ha ofert una actuació a la ciutat de Sant Cugat. Des de l’entitat es vol agrair a totes les empreses i particulars que han col·laborat en l’esmentada causa, així com a tots els professionals que han treballat per fer-ho possible. La finestra de donacions per a la investigació en aquesta recerca continua oberta: es poden formalitzar via Bizum (06091) o amb una transferència al compte bancari ES35 2100 0087 6702 0097 9612.