Recomanacions del consum de peix per la presència de mercuri

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha actualitzat les recomanacions del consum de peix a causa de l’alta concentració de mercuri (metilmercuri) que pot arribar a tenir-ne. El mercuri és un contaminant mediambiental que es troba a l’aigua dels mars i rius i, en estar en contacte directe amb els peixos s’hi pot concentrar. Una elevada concentració de mercuri pot afectar directament a l’organisme humà, concretament al sistema nerviós central en desenvolupament.


Des de la mateixa organització també es remarca que el consum de peix és segur i recomanable, ja que aporta beneficis per la salut. Es destaca també que l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentaria (EFSA) relaciona el consum de peix durant l’embaràs amb beneficis sobre el desenvolupament neurològic en nens i amb la reducció de mortalitat per malalties cardíaques a l’edat adulta.


Així doncs, la recomanació pel que fa al consum de peix, per part de l’AECOSAN, consisteix en dividir la població en la més vulnerable i la població general. Fent èmfasi en el grup de població més vulnerable.






Per a més informació: http://www.aecosan.msssi.gob.es/AECOSAN/web/seguridad_alimentaria/ampliacion/mercurio.htm