Racó de lectura

En aquest espai us oferirem propostes de llibres interessants per a tenir cura de la vostra salut

"Las emociones se sientan a la mesa"

Per cobrir la nostra despesa energètica necessitem menjar varis cops al dia. Normalment el sistema digestiu ens avisa enviant senyals de gana que notem a l’estomac. Tot i que, de vegades utilitzem el menjar per calmar les emocions que no es gestionen adequadament.
Aquest llibre ofereix eines pràctiques per gestionar aquesta ingesta associada a les emocions, com: la tristesa, l’estrès, la ràbia, etc.


Lombarte, Lara i Fleta, Yolanda. "Las emociones se sientan a la mesa". Editorial Comanegra; Barcelona: 2017. 2ªEd. ISBN: 978-84-16605-64-4

“Alimentación sostenible”

Alimentació a base de plantes. Cuina responsable sense deixalles. Tom Hunt aborda en aquest llibre una pregunta crucial avui: "Què és una dieta sostenible?" I presenta un manifest que ens ajudarà a comprendre la resposta i també a assolir aquest objectiu, alhora que brinda informació pràctica i receptes inspiradores per a la cuina quotidiana que tenen en compte com conreem, comercialitzem, mengem i desitgem els aliments. El manifest, titulat "De l'arrel a la fruita", ens mostra com podem fer sostenible un sistema alimentari deliciós, biodivers i regeneratiu i ens proporciona les habilitats i coneixements per comprar, menjar i cuinar de forma sostenible, a més de menjar de forma més sana i saludable, amb millor gust. Les receptes de Tom són vibrants i festives, però senzilles, nutritives i assequibles. El nostre sistema alimentari té el major impacte al nostre planeta des de la llavor fins al plat: afecta la salut del sòl, la biodiversitat i els ecosistemes sencers. En canviar la forma en què mengem a nivell individual, podem ajudar que el medi ambient prosperi.


Hunt, Tom. "Alimentación sostenible". Editorial Cinco Tintas; Barcelona: 2021. ISBN: 9788416407903

“La cuina dels Llegums"

Sabies que les mongetes negres contenen un 50% més de ferro que un filet, que els cigrons aporten tant àcid fòlic com els espinacs o que la primera escuma que va fer Ferran Adrià va ser de llegums? Els llegums són una font de nutrients gairebé infinita i aporten grans beneficis per a la salut. La cuina de les llegums conté 200 receptes molt variades, entre les quals trobem guisats, amanides, aperitius, hamburgueses i mandonguilles, pa, rebosteria, postres, pasta, fregits, farcit, cremes, batuts i salses.


Fundació Alícia (Autor) / Diputació de Barcelona. Àrea de Desenvolupament Ec (Direcció) / Diputació de Barcelona. Àrea de Presidència. Gabin (Direcció). La cuina dels Llegums. Editorial: Diputació Barcelona - Coeditorial: Editorial Planeta; Barcelona: 2017. ISBN: 9788408170235

"Más vegetales menos animales"

L’adopció de pautes alimentàries que deixen totalment o parcialment de banda els productes d'origen animal és considerada per la població, en ocasions, una mera opció ideològica, mancada de fonament científic i fins i tot perniciosa per a la salut. D'entre aquestes pautes, conegudes com a "dietes basades en plantes", destaquen el vegetarianisme i el veganisme. Enfront d'això, Julio Basulto i Juanjo Cáceres mostren perquè, d'acord amb el coneixement científic disponible, el patró dietètic que es relaciona amb una millor qualitat de vida i, també, amb una major esperança de vida pot sintetitzar-se en la següent frase: "Més vegetals, menys animals i res o gairebé res de carns processades i aliments superflus".

Basulto, Julio i Cáceres, Juanjo. "Más vegetales, menos animales". Editorial Debolsillo; Barcelona: 2021. ISBN: 9788466334631