La Ràdio Municipal de Terrassa convida al servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT a aprofundir en el coneixement sobre el colesterol

El passat diumenge, 19 de setembre, es va celebrar el Dia Mundial del Colesterol i coincidint amb aquesta efemèride, l'endemà dilluns -20 de setembre- el magazín matinal "El Submarí" va convidar a la Dra. Verónica Perea per a conèixer més a fons aquest lípid essencial. En aquest sentit, l'experta va referir-se a què és el colesterol, a la funció que desenvolupa a l'organisme així com a la tipologia de colesterols existent.

En el transcurs de l'entrevista, va comentar que hi ha factors genètics que esdevenen factors de risc però que en qualsevol cas cal tenir present que la dieta saludable i l'exercici físic són factors que contribueixen a modular els nivells de colesterol. Pel que fa a les xifres que es desprenen de les analítiques, va detallar que no n'hi ha "d'estàndards" ja que depèn de cada persona i de les seves circumstàncies (edat, possibles malalties,..) i en referència als seguiments mèdics va precisar que a partir dels 45 anys és recomanable un control anual a través de l'Atenció Primària.

Finalment, preguntada per la prevenció de l'increment del colesterol en sang, en termes alimentaris la Dra. Perea va aconsellar l'increment del consum de peix blau, evitar el suc de bon matí i incorporar els aliments integrals així com el consum de fibra. A nivell d'hàbits saludables, va posar èmfasi en la conveniència de practicar 30 minuts d'exercici físic i, en definitiva, introduir de forma progressiva aquests "petits canvis" orientats a un estil de vida més sa.

Per sentir l'entrevista sencera (a partir del minut 11.50):
https://go.ivoox.com/rf/75675859