Silvia Rodríguez intervé al Regional Meeting del DESG (Diabetes Education Study Group)

Ella és infermera educadora en Diabetis del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT

Els passat dies del 25 al 28 de maig va tenir lloc, a Bucarest, la Regional Meeting del DESG (Diabetes Education Study Group), en la que ha intervingut la infermera educadora en Diabetis, Silvia Rodríguez. Els professionals que van assistir a aquesta reunió procedien de Romania, Bulgària, Hongria, Sèrbia, Grècia, Turquia, Croàcia, Albània, Macedònia Nord, Kosovo, Montenegro, Bòsnia-Hercegovina i Moldàvia.

Sota el lema “Train-the-trainer” , la Sra. Silvia Rodríguez vas presentar la xerrada-taller “Therapeutic Patient Education: carbohydrates counting and its importance for diabetes management” en representació del Grup d’Educació Terapèutica de la Societat Espanyola de Diabetis. En aquest taller també va intervenir-hi el Dr. Florian Toti (Albània) i la Dra. Tsvetalina Tankova (Bulgària) .

L’objectiu de la formació era proveir als assistents (aproximadament 50% infermeres – 50% metgesses i metges) de les eines que es disposen per comptar hidrats de carboni i així apoderar a les persones amb diabetis per tenir una alimentació equilibrada, flexible i que les ajudi a assolir un bon control glucèmic.