La revista Diabetes de la SED publica un article sobre els reptes de la monitoratge continu de glucosa en gent gran

Està signat per Núria Alonso, infermera experta en Diabetis i Educació Terapèutica del servei Endocrinologia i Nutrició i Ernesto Guevara, metge adjunt de la unitat de Geriatria, ambdós professionals de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa

Aquesta setmana ha vist la llum l’article “Reptes educatius en el monitoratge continu de glucosa en gent gran”, publicat a la revista Diabetis de la Societat Espanyola de Diabetis. Els autors de l’article són Núria Alonso, infermera experta en Diabetis i Educació Terapèutica del servei Endocrinologia i Nutrició i Ernesto Guevara, metge adjunt de la unitat de Geriatria, ambdós professionals de l’hospital Universitari MútuaTerrassa.

Els autors són conscients que la base de l'èxit en el control metabòlic de les persones amb diabetis rau en una educació individualitzada, estructurada, dinàmica i contínua, sobre la dieta, la nutrició, el programa d'exercicis físics, el control de pes corporal, els objectius de control glucèmic i l'adherència a un òptim tractament farmacològic.

En el cas de la gent gran s’enfronten a una sèrie de reptes davant dels programes d'educació terapèutica, ja que s’ha de tenir en compte la capacitat o alfabetització en l’ús de tecnologia que en alguns suposa una barrera. Els autors donen propostes sobre què s’hauria de fer perquè totes les persones amb diabetis usuàries de tecnologia aplicada a aquesta malaltia tinguin a l’abast tota la informació necessària, ja que aquesta és la base perquè les persones comprenguin, avaluïn i prenguin decisions diàries relacionades amb la condició de salut. És essencial que les persones grans rebin un acompanyament en la introducció de tecnologies, i assegurant-se que entenen la informació que els proporcionen els dispositius, implicant als familiars i cuidadors, per poder establin objectius .

Llegir l'article sencer
https://www.revistadiabetes.org/miscelanea/desafios-educativos-en-la-monitorizacion-continua-de-glucosa-en-personas-mayores/