La Ràdio Municipal de Terrassa es fa ressò de la conveniència d’un abordatge integral de la obesitat

Va entrevistar al Dr. Andreu Simó, adjunt al servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT

Coincidint amb la celebració de la darrera conversa del cicle “Dijous de Mútua”, el passat dijous, 29 de setembre, el magazín matinal “El Submarí” de la Ràdio Municipal de Terrassa va entrevistar al Dr. Andreu Simó, adjunt al servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT, amb l’objectiu d’aprofundir en el contingut de la conversa que va mantenir aquella mateixa tarda amb el periodista Marc Redorta.

En aquest sentit, l’expert va referir-se al concepte d’”obesitat” així com al conjunt de factors que influeixen en el fet de tenir-ne. En aquest punt, la conductora del programa -Mariona Tomàs- va explicar que segons la OMS, més de la meitat de la població adulta mundial té sobrepès o és obesa i va detallar també que a moltes regions del món la prevalença de l’obesitat segueix augmentant i és previst que -si la tendència actual es manté- assoleixi el 18% en els homes i superi el 21% en les dones al 2025.

El Dr. Simó també va explicar les comorbiditats associades a l’obesitat: diabetis, hipertensió, dislipèmia, síndrome d'apnea, infertilitat.. i va compartir amb l’audiència del magazín algunes estratègies per combatre-la. Finalment, l’expert també va referir-se a la cirurgia bariàtrica, la qual ha obtingut una gran rellevància aquest darrer segle i cada vegada es practica a més hospitals d’arreu. En aquest sentit, va detallar la preparació prèvia així com les particularitats de la intervenció.

Sentir l’entrevista sencera:
https://www.ivoox.com/submari-dijous-29-09-2022-programa-2-481-segona-hora-audios-mp3_rf_93114433_1.html