La Radiació - Saps que són raigs X i què fan?

Els raigs X són una forma d'energia, similar a les ones de llum i de ràdio. Els raigs X també són denominats radiació. A diferència de les ones lluminoses, els raigs X tenen prou energia com per passar a través de el cos. A mesura que la radiació es desplaça a través del teu cos, passa a través dels ossos, els teixits i els òrgans de diferents formes, permetent al radiòleg crear imatges dels òrgans. El radiòleg és un metge especialment entrenat que pot examinar aquestes imatges en un monitor. El monitor és com una pantalla d'ordinador, que permet al radiòleg veure detalls molt fins de les estructures en el seu cos.

Els exàmens per raigs X proporcionen informació valuosa sobre la seva salut i ajuden al teu metge a fer un diagnòstic precís. Els raigs X s'utilitzen de vegades per ajudar a col·locar tubs i altres aparells en el cos o per tractar malalties.

L'Àrea de Diagnòstic per la Imatge de MútuaTerrassa va començar a treballar en la gestió i control de las Radiacions a l'any 2018, mitjançant el desenvolupament d'un projecte integral. on estan implicats tots els professionals de l'àrea.

Aquest sistema de gestió de dosis registra la informació dosimètrica i tècnica provinent de tots els equips que emeten radiacions ionizants, per a realitzar análisis detallades per modalitat i equip, amb la finalitat de detectar millores potencials dels nivells de dosis i pràctiques clíniques.

Vegeu per obtenir més informació.
"Seguretat en Raigs X, Radiologia Intervencionista i Procediments de Medicina Nuclear"
"Informació als pacients de la IAEA (Internacional Atomic Energy Agency)"


Informació extreta de la RSNA