El servicio de Cirugía Torácica comparte conocimientos con el Tata Memorial Hospital de Bombai

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) va rebre la setmana passada la visita del Dr. C.S. Pramesh, director mèdic i cap de cirurgia toràcica del Tata Memorial Hospital de Mumbai (Índia). La voluntat de la visita va ser conèixer la dinàmica assistencial del centre i més específicament l’organització del servei de Cirurgia Toràcica, dirigit per la Dra. Mireia Serra.

En aquest sentit, va tenir ocasió d’assistir a una cirurgia de resecció pulmonar programada a quiròfan i també va ser partícip de diverses visites a pacients realitzades pels professionals del servei, totes elles de l’àmbit de la cirurgia toràcica.

El Dr. C.S. Pramesh va ser rebut pel Dr. Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa, i acte seguit va pronunciar una conferència magistral a l’Edifici Docent sobre l’organització, dinàmiques de treball i activitat assistencial del Tata Memorial Hospital de Mumbai.

La visita a l’HUMT del Dr. C.S. Pramesh es va emmarcar en el viatge que aquest reconegut cirurgià està duent a terme aquests dies per Europa, coincidint amb la celebració –fa un parell de setmanes a Ginebra- del World Cancer Congress. En el marc d’aquest viatge també té previst assistir a dos congressos a Barcelona; un sobre assajos clínics i l’altre sobre precisió oncològica.

Sessió formativa amb el Dr. Miguel Congregado
L’endemà de rebre el Dr. C.S. Pramesh, el servei de Cirurgia Toràcica va organitzar una sessió formativa amb el Dr. Miguel Congregado Loscertales, cirurgià referent a nivell internacional expert en cirurgia mínimament invasiva en patologia toràcica. En el transcurs de la sessió va exposar els seus coneixements relatius a la realització de la videotoracoscòpia, per tal d’evitar l’exèresi de la primera costella per via oberta.