El Dr. Ramon Rami, designat “World expert in lung neoplasms” pel rànquing mundial Expertscape


El Dr. Ramon Rami Porta, cap clínic del Servei de cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), va rebre el passat 9 de desembre un reconeixement internacional com a expert en neoplàsies pulmonars, una patologia que ha esdevingut la primera causa de mortalitat oncològica a nivell mundial.

L'esmentada designació ha anat a càrrec del rànquing Expertscape, una plataforma mundial àmpliament reconeguda entre les comunicats mèdiques i científiques d'arreu del món que classifica a investigadors per la seva experiència investigadora basant-se en una metodologia centrada en l'anàlisi de publicacions mèdiques revisades i producció científica. Aquesta classificació situa al Dr. Rami Porta com un dels acadèmics mundials experts en aquesta patologia dels darrers 10 anys (període 2011 - 2021).

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Madrid i especialista en cirurgia toràcica format a la Fundación Jiménez Díaz de Madrid, des del 2009 al 2016, el Dr. Rami Porta ha liderat la guia clínica internacional de classificació del càncer de pulmó que s'està emprant des del 2017 a tots els hospitals del món i que ha esdevingut el manual de referència fins el proper 2024; l'anomenada TNM Staging Manual.

Fa més de 30 anys que és membre actiu de la Internacional Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), en la qual hi ha desenvolupat diversos càrrecs. El passat 2017 li van concedir el màxim reconeixement -l'anomenat Merit Award- pel seu esforç i compromís envers el desenvolupament d'aquest sistema d'estadificació concebut per la presa de decisions en el tractament del càncer de pulmó. Es tracta del primer Merit Award que va distingir a un professional de l'Estat espanyol.

El Dr. Rami Porta va presidir, el passat 2019, la Conferència Mundial del Càncer de Pulmó que es va celebrar a Barcelona i és membre del Centro de Investigación Biomédica en Red, Enfermedades Respiratorias -Grupo Cáncer de Pulmón-.