Una desena de professionals de l’HUMT, ponents del Congrés Internacional de Cirurgia Toràcica

Del 17 al 19 de novembre l'auditori de Foment del Treball Nacional de Barcelona ha acollit la cinquena edició del Congrés Internacional de Cirurgia Toràcica organitzada conjuntament pel Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), el de l'Hospital Clínic, el del Sagrat Cor, així com el Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital del Mar i el de la Santa Creu i Sant Pau.

Els directors d'aquesta reunió han estat el Dr. Ramón Rami, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica de l'HUMT, el Dr. Laureano Molins, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de l'Hospital Clínic i el Dr. Josep Belda, cap del Servei de Cirurgia Toràcica de la Santa Creu i Sant Pau i de l'Hospital del Mar.

Pel que fa a l'HUMT, com a membre del Comitè Organitzador hi ha participat el Dr. Sergi Call, cap clínic del Servei de Cirurgia Toràcica i com a ponents hi ha intervingut diversos professionals dels Serveis d'Oncologia, Pneumologia i Cirurgia Toràcica. En total, hi ha participat més d'un centenar de ponents d'hospitals d'arreu del mon i al voltant d'una desena han estat professionals de l'HUMT.

La reunió ha consistit en una compilació de breus presentacions orals i audiovisuals que comprèn diferents àrees de la cirurgia toràcica i molts altres temes estretament relacionats amb la cirurgia toràcica i l'oncologia toràcica, amb especial èmfasi en el diagnòstic, estadificació i tractament del càncer de pulmó. A més, també ha inclòs seminaris dedicats específicament a camps rellevants en cirurgia toràcica, sessions de treball en format pòster i presentacions audiovisuals.