Els serveis de Cirurgia Toràcica i Pneumologia participen en el XIII congrés de la SECT

Van presentar 5 comunicacions i van moderar una taula

Els serveis de Cirurgia Toràcica i Pneumologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa van participar el passats 10, 11 i 12 de maig a la 13ª edició del congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica que va tenir lloc a Las Palmas de Gran Canària.

En el curs precongrés, el Dr. Sergi Call, va participar va participar a la sessió“Papel del Cirujano Torácico en la Enfermedad Metastásica” amb la ponència: Cirugía de rescate más allá del N2.
El dia 12, en el marc del congrés, els professionals d’ambdós serveis van intervenir en un interessant simpòsium SECT-SEPAR:

Duel. EBUS VS. Estadificació Quirúrgica: rivalitat o consens?.
Aquest simpòsium va ser presentat pels actuals presidents de la Sociedad Española de Cirugía Torácica (SECT) i la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (SEPAR) el Dr. Pablo León, de l’Hospital General Universitario de Albacete y el Dr. Pedro Rodriguez de l’Hospital Universitario de Gran Canaria Doctor Negrín. La sessió va ser moderada pel Dr. Sergi Call , Cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT.

Defensant l’EBUS va intervenir el Dr. José Sanz-Santos, Cap del servei de Pneumologia de l’HUMT, i de l’altra banda defensant l’estadificació quirúrgica va intervenir el Dr. Ramón Rami Cap clínic del servei de Cirurgia Toràcica de l’HUMT.

També cal destacar els següents treballs presentats per les residents del servei de Cirurgia Toràcica, la Dra Nina Reig i la Dra Lucia Cabanillas en la sessió de millors comunicacions orals i la de millors pòsters del congrés respectivament: “VAMLA de restadificación en una cohorte de pacientes con carcinoma broncogénico N2-3c candidatos a tratamiento de inducción” i “Precisión del USEB-PATB en la estadificación del càncer de pulmón”.