La Ràdio Municipal de Terrassa es fa ressò del treball guanyador de la 28ª edició del Premi d’Infermeria MútuaTerrassa

Es tracta d’un protocol d’acollida per la visita dels infants a les Unitats de Cures Intensives

Un estudi centrat en la preparació per als infants que visiten un familiar a la UCI va ser el treball guardonat, el passat dimecres 17 de maig, en el marc de la 28ª edició del Premi d’Infermeria MútuaTerrassa. La temàtica va despertar interès a la ràdio municipal de la ciutat i va convidar a les seves autores, infermeres de la Unitat de Cures Intensives de l’HUMT, a participar al magazín “El Submarí” del passat dilluns 22 de maig.

Núria Grané i Silvia Calvo són les companyes que hi van intervenir, en representació també de les seves companyes Fina Valls i Rosa M. Peradejordi. En el transcurs de l’entrevista van explicar les motivacions i inquietuds que les van portar a desenvolupar un treball d’aquestes característiques, la metodologia que van emprar així com els criteris que van fer servir per desenvolupar-lo.

També van compartir amb l’audiència el fet que es tracta d’una iniciativa emmarcada en el Pla d’Humanització de la Fundació Assistencial de MútuaTerrassa i van detallar que el treball en sí és un protocol que conté una guia informativa per orientar als familiars sobre la visita així com una presentació amb imatges i sons d’un box d’UCI que es visualitza al control d’infermeria (juntament amb un adult responsable de l’infant, el menor i un professional referent d’infermeria).

A més, també van posar en valor els múltiples beneficis que suposa tant per l’infant en qüestió com pel pacient ingressat i van esmentar que tot plegat està sostingut per l’evidència científica, mitjançant la qual s’ha demostrat que els menors que reben la informació que demanen i poden visitar al familiar, després estan millor i -en el cas de decés- processen el dol amb més confort.

Com a cloenda, ambdues van emfatitzar la rellevància del treball en termes d’humanització de les cures infermeres i van referir-se també al suport rebut per part de la FAMT a l’hora de dur a terme la seva implementació.

Sentir l’entrevista sencera (a partir del minut 16.10):
https://go.ivoox.com/rf/108702361