El Pla d’Humanització i Experiència Pacient de la FAMT atreu l’interès dels mitjans de comunicació

Es va presentar el passat dimecres, 15 de març, sota el lema “Persones per a persones”
La Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) ha desenvolupat un Pla d’Humanització i Experiència Pacient amb la voluntat de millorar la salut i l’experiència dels pacients atesos -també familiars i professionals- mitjançant una assistència humanitzada.

En aquest sentit, el passat dimecres, 15 de març, es va donar a conèixer entre els professionals de l’entitat mitjançant 4 passis per facilitar l’assistència del conjunt de treballadors.
A banda dels treballadors -es calcula que en el 4 primers passis n’hi van assistir al voltant de dos-cents-, el pla en qüestió també va despertar l’interès entre els mitjans de comunicació i en el transcurs de la setmana passada se’n van fer ressò.

El mateix dia de la presentació, l’informatiu del migdia de Canal Terrassa va emetre una noticia amb una entrevista a Mamen Nicolás, presidenta de la Comissió d’Humanització i Experiència Pacient i Cap d’Àrea de Projectes Assistencials d’Infermeria. L’endemà, dijous 16, el Diari de Terrassa va publicar una noticia en la que explicava -entre altres- el treball dut a terme mitjançant metodologia -enquestes i entrevistes als professionals- per detectar les necessitats dels usuaris i treballadors de l’entitat. Nicolás també va destacar en aquest mitjà que “no és que estem deshumanitzats, però en el sistema sanitari hi ha factors, com els avenços tecnològics o l’alta especialització, que són molt avantatjosos, però que poden contribuir a deshumanitzar”.


Els diaris digitals Mon Terrassa i La Torre del Palau també ho van publicar, referint-se a les 4 línies estratègiques que donen forma i contingut al pla així com al canvi de paradigma social en el marc del qual els pacients volen ser “part activa” i la necessitat de les entitats d’adaptar-se a aquests nous requeriments. Finalment, diumenge 19 de març, Cugat.cat també va posar la noticia a disposició dels seus lectors.

Sentir la noticia de Canal Terrassa:
https://terrassadigital.cat/mutua-terrassa-impulsa-un-pla-dhumanitzacio-per-a-oferir-un-model-datencio-mes-amable/

Llegir les noticies de Mon Terrassa, Diari Terrassa i Nació Digital:
https://monterrassa.cat/societat/salut/mutua-terrassa-humanitzacio-321532/
https://www.diarideterrassa.com/terrassa/2023/03/16/mutuaterrassa-pla-humanitzacio/
https://www.naciodigital.cat/latorredelpalau/noticia/82354/persones-per-a-persones-nou-pla-mutua-millorar-lassistencia

Sentir la noticia de Cugat.cat:
https://www.cugat.cat/noticies/societat/162247/mutuaterrassa-posa-en-marxa-un-pla-d_humanitzacio-per-millorar-l_estada-dels-pacients