Nursing Now

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Consell Internacional d'Infermeres, líders en l’àmbit de la salut juntament amb Burdett Trust for Nursing (UK), han llençat una campanya mundial anomenada Nursing Now, amb motiu del 200 aniversari de la mort de Florence Nightingale, considerada la pionera en la infermeria moderna.

La Campanya Nursing Now té per objectiu demanar als governs, professionals sanitaris i usuaris dels serveis, que valorin més a les infermeres i apostin pel seu lideratge per a millorar la qualitat de les cures i la millora de la salut de la població.

Les infermeres som l’eix dels sistemes sanitaris i desenvolupem un paper clau tant en la promoció de la salut com en la prevenció, el tractament i les cures. A més, representem quasi la meitat del total dels professionals de la salut de tot el món.

Nursing Now ha estat fundada per infermeres i experts de l’àmbit de la salut, basant-se en els resultats de l’informe 2016 Triple Impact.

Els objectius de la Campanya per al 2020 són:

  • Més inversió per a millorar l’educació, el desenvolupament professional, les normes, la regulació i les condicions laborals de les infermeres.
  • Més i millor difusió de les pràctiques infermeres efectives i innovadores.
  • Més participació de les infermeres i llevadores en les polítiques de salut global.
  • Més infermeres ocupant llocs de lideratge i més oportunitats per a desenvolupar-se en tots els nivells.
  • Més evidències per als responsables polítics i de presa de decisions, sobre on poden tenir més impacte les infermeres, quins són els obstacles i com abordar-los perquè les infermeres arribin al seu màxim potencial.
Així doncs, la campanya pretenen alinear els esforços per avançar en la salut i potenciar l’excel·lència en la formació de les noves infermeres. L’apoderament d'aquestes ha de permetre potenciar la salut de les persones, les famílies i la comunitat. Per això resulta fonamental elevar el perfil professional i la millora de les condicions de treball de les infermeres i llevadores.

La campanya fa una crida a països, comunitats autònomes, organitzacions col·legials i sanitàries, professionals i societat civil a sumar-se i contribuir a assolir els objectius de la campanya Nursing Now.


Per saber més entreu a https://www.nursingnow.org