El COIB s’interessa pel treball guanyador del 27è Premi d’Infermeria MútuaTerrassa

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha publicat recentment una noticia relativa a l’estudi guanyador de la 27ª edició del Premi d’Infermeria MútuaTerrassa, celebrat el passat 12 de maig. Es tracta d'un certamen anual que se celebra per commemorar el "Dia Internacional de les Infermeres" i que té per objectiu donar visibilitat a la recerca en les cures infermeres des dels diferents àmbits assistencials dins la pròpia organització i impulsar la recerca.

L’edició d’enguany va aconseguir aplegar un total de 35 treballs i el primer premi va recaure en el treball “Eficàcia d'una intervenció infermera de "Health Coaching" sobre l'activació de persones amb una o més malalties cròniques visitades a l'Atenció Primària”, obra de Cibeles Moreno Chico, doctora infermeria MT/Unitat Funcional de Crònics del CAP Rambla.

Fruit de la transcendència de l’estudi, el COIB es va interessar per conèixer l’esmentada recerca infermera i va entrevistar fa pocs dies a la Dra. Moreno. En base a aquesta conversa, el passat dimecres 29 de juny va publicar un article que aprofundeix en el seu treball, el qual ha consistit en l'ús del Health Coaching com una estratègia infermera d'assessorament holístic i individualitzat, dirigida a augmentar l'activació dels pacients crònics visitats a Atenció Primària. L’estudi ha pogut constatar que l’activació del pacient augmenta el grau de responsabilitat i competència que la persona assoleix en el seu procés d'autocura.

Llegir l’article sencer:
https://www.coib.cat/ca-es/actualitat/noticies-del-col-legi/una-recerca-infermera-avalua-una-estrategia-per-activar-persones-amb-malalties-croniques-atencio-primaria.html